Projekt piekarni cukierni Taran przewiduje dwie strefy. Część piekarniczo-cukiernicza znajduje się bliżej głównego wejścia, natomiast strefa wypieku pizzy w głębi lokalu, skąd prowadzi wyjście na dziedziniec. Zróżnicowana zabudowa urządzeń podkreśla podział na strefy – w strefie piekarniczo-cukierniczej drewnopodobne wykończenie frontów, a w strefie pizzy jasnoszare fronty.
Pomieszczenie posiada nietypową, ponad standardową wysokość sufitu, którą podzieliliśmy ozdobnymi drewnianymi listewkami, wprowadzając odpowiednie proporcje.
W projekcie piekarni zastosowaliśmy różne materiały, kolory, wzory i wykończenia, dzięki którym lokal o sporych gabarytach wydaje się wypełniony elementami dekoracyjnymi tworzącymi spójną całość. Zastosowaliśmy wiele elementów dekoracyjnych takich jak: tradycyjne białe płytki ułożone w oryginalny wzór, posadzka z ozdobnym dywanikiem w głównej sali. Ponadto charakterystyczne malowane kolorowe pasy na ścianie, listewki drewniane na frontach urządzeń, a nad strefą konsumpcyjną portret założyciela piekarni.
Poszczególne strefy wyróżniliśmy tablicami z napisami i złotymi ramkami.
Oświetlenie zróżnicowaliśmy na technologiczne (szynoprzewody) i dekoracyjne (lofty nad wysokim stołem konsumpcyjnym)
Projektowanie cukierni – zobacz ofertę!